ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Aktuális hírek

2024.04.13.

VII. TITÁNium pályázati felhívás

a Mastercard - Alkotótárs színházi pályázat keretében:

VII. TITÁNIUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Hetedik alkalommal hirdeti meg a Füge Produkció az évről évre megújuló, kísérletező és egyben hiánypótló tehetséggondozó programját a 2024-ben harmadik alkalommal kiírásra kerülő Mastercard - Alkotótárs színházi pályázat keretében. A két sikeres projektünk társításának célja, hogy a nyertesek még stabilabb és biztonságosabb keretek között valósíthassák meg produkciójukat, hiszen a program szakmai tudást-mentorálást, infrastruktúrát-próbatermet, anyagi forrást és játszóhelyet is biztosít majd számukra.
A pályázatra olyan fiatal, 35 év alatti alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházcsinálók, előadó-művészeti csapatok képviselői) jelentkezését várjuk, akik egy koncepció színpadi megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismereteket, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, annak egyes lépéseiről.

négyhónapos mentorprogram keretében – 2024. szeptember-december - a kiválasztott alkotói koncepciók kidolgozása mellett a mentoráltak megismerkednek többek között a produkciós vezetés, a pályázat- és költségvetésírás, a kommunikáció és marketing feladataival, a színészegyeztetés és a technikai tervelfogadás, a műsorszerkesztés folyamatával a szakma jeles képviselői által.

A PÁLYÁZÓK KÖRE:
35. életévüket még be nem töltött fiatal színházcsinálók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat.

A PÁLYÁZAT LEÍRÁSA:
A pályázatra olyan projekttervekkel lehet indulni, amelyek stúdió-kamaraszínházi előadótérre készülnek, és amelyek megvalósíthatóak nettó 2,5 millió forintból.

A pályázat a tervezett produkció leírását és alkotói névsorát, illetve a pályázó szakmai önéletrajzát tartalmazza. A produkciós leírásnak tartalmaznia kell a pályázó motivációját, az alkotó indítékait a tervezett produkcióval, illetve a létrejövő előadás célközönségének a megjelölését.

A PÁLYÁZAT MÓDJA:
Egy pályázó csak egy pályaművet adhat be a felhívásra. Pályázni kizárólag az erre a célra kialakított online pályázati felületen lehet a megadott benyújtási határidőn belül.  A pályázati adatlap a regisztráció után a FÜGE hivatalos weboldalán érhető el: http://www.fugeprodukcio.hu/palyazat/

A pályázatok benyújtási határideje: 2024. május 10. 16 óra.
A pályázati határidőn túl érkezett pályázatokat nem áll módunkban elbírálni.

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA, EREDMÉNYHIRDETÉSE:
Partnerintézményeink és más befogadóhelyek bevonásával minimum 3, maximum 5 nyertest hirdetünk, amely projekttervek teljes körű lebonyolítását és színpadra állítását vállaljuk. A nyertesek részt vehetnek a mentorprogramban, próbálhatnak a Mastercard Alkotótérben és a pályázat keretében biztosított anyagi támogatással (2.500.000 Ft) színpadra állíthatják projektjüket a 2025-ös naptári évben.

Eredményhirdetés 2024. június 11-én, a JuNYÁRi Pikniken.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás, információ:
Gulyás Dóra / FÜGE, projektvezető
+36-70-4430211
titaniumpalyazat@gmail.com


Partnereink: B32 Galéria és Kultúrtér, Mu Színház, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, Orlai Produkció, Manna Produkció, ESZME Egyesület, Polgár Krisztina Emlékalap, INPUT

                         

A program kiemelt támogatója a Mastercard .