ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Aktuális hírek

2023.02.23.

Felhívás: Mozgásműhely

Bordás Attila rendező - koreográfus vezetésével
Élő zenei kíséret: Fekete Zsolt

Időpont: 2023.04.01. 10.00-14:00
Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház – Kamaraterem


Jelentkezés a fugeproductions@gmail.com címre küldött levélben (tárgy: Mozgásműhely), maximum 200 szavas bemutatkozással. Mindenkit értesítünk a jelentkezés beérkezéséről.

A részvétel ingyenes.

Közös bemelegítés, mozgástechnika és csoportos gyakorlatok, mozdulatok elsajátítása, testfelszabadítás, improvizációs gyakorlatok élő zenével.

A közös munka során a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy betekintést nyerjenek Bordás Attila koreográfus táncpedagógiai munkásságába, melyet ez alkalommal Fekete Zsolt zenei univerzuma tesz teljessé. A workshop többnyire „gideolt” improvizáción alapul.
Amire lehetőséget kínálunk: önreflektív tánctapasztalati fejlődés egy csoportos munka keretén
belül.

Címszavak: mozgáskultúra, testbeszéd, testkorlátok feloldása, feszültségoldás és levezetés,
energiakezelés, személyiség fejlesztés és építés, a zenéhez, önmagunkra és a testünkre való
rákapcsolódás, tánc, tanulás, felfedezés, jelenlét, egység.

Az esemény részben táncterápiás elemeket tartalmaz.

Várunk, ha
- 16 és 60 év közötti vagy
- rendelkezel bármilyen jellegű színpadi, próbatermi, előadói, vagy mozgás tapasztalattal
- vettél már részt workshopokon, tréningeken
- színházzal, tánccal, táncpedagógiával foglalkozol, vagy szeretnél foglalkozni.

Várjuk szakmai szinttől függetlenül az önmagukat fejleszteni és felszabadítani szándékozókat, a táncot és testüket megismerni vágyókat és mindenkit, akit valamilyen formában érdekel az ilyen jellegű gyakorlati tevékenység.

Bordás Attila és Fekete Zsolt szakmai együttműködése 2010-ben kezdődött. Színházi
előadásokat, fesztiválok, táborok és workshopok közös szervezését és vezetését, közös oktatást,
valamint kulturális és szociális aktivizmust ölel fel.

Bordás Attila - koreográfus, rendező, előadó, oktató, fesztiváligazgató A CAMP – Contemporary Artistic Movemet Platform nemzetközi nyári intenzív kortárs tánctábor, valamint mozgásművészeti fesztivál létrehozója, kurátora és művészeti vezetője. Szinte az összes romániai színházban dolgozott már koreográfusként, rendezőként, előadóként. A mesterkurzusai mellett a kolozsvári, marosvásárhelyi, jászvárosi és a bukaresti Színház - és Filmművészeti Egyetemen tartott workshopokat, emellett balettintézetekben, táncakadémiákban is folytatott pedagógiai tevékenységet színésznövendékeknek, koreográfia szakosoknak, táncnövendékeknek. Gyakorlati munkássága többrétű. Eddigi felkérései és kezdeményezései alapján különböző szakterületeken szerzett gyakorlati tapasztalatot: balett, néptánc, kortárstánc, koreográfia, táncszínház, fizikai színház, előadóművészet, színházrendezés, filmjátszás, színészmesterség, pedagógia, opera, rockopera, zenés színház, lovas színház, kontakt tánc, táncos, valamint színházi flashmobok megrendezése, performanszok kitalálása és kivitelezése, táncterápia és még sorolhatnánk.
Különböző kortárs tánc technikáknak a kombinálásával, de legfőképpen sajátos improvizációs gyakorlatokra építkezik a különféle csoportos műhelymunkák keretén belül. Szeret csapatban alkotni, embereket maguk és a velük született tehetségük felé elmozdítani, mindenki szintjének megfelelően, testre szabottan tanítani. Többnyire Romániában tart műhelymunkákat, táborokat, workshopokat, de művészi tevékenysége kiterjedt ezidáig olyan országokra is mint pl.: Csehország, Magyarország, Szerbia, Bulgária, Görögország, valamint az USA.

Fekete Zsolt - színész, színházcsináló
Marosvásárhelyen végezte tanulmányait. Karrierje a magyar független színházi szcénában indult a KoMa Társulatban, majd dolgozott különböző független produkciókban, többek között a Trafóban, a Szkénében, az Ódry Színpadon, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban és a Yorick Stúdióban. Jelenleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagja, emellett saját színházi projekteken dolgozik.

A mozgásműhely a sepsiszentgyörgyi Pont.Ma Ifjúsági Egyesület, a budapesti Határ Műhely
Egyesület és a FÜGE együttműködésének keretében valósul meg.
 
A műhelymunka résztvevői kedvezményes árú jegyet vásárolhatnak az aznap esti Perkucigó
előadásra. A kedvezmény mértéke 30%.
Jelentkezés e-mailben, a vegszilvi@gmaill.com címen (tárgy: Perkucigó – mozgásműhely
résztvevő).

Fotó: Berecky Sándor