ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Aktuális hírek

2021.09.20.

Jurányi KirakART – művészettel feltöltve

Budapesti Őszi Fesztivál - Margit Köz

időpontok:
09.27-29. 19.00-22.00 / installáció
10.02-03. 20.00 - 20.20 és 21.00 - 21.20 / performansz

helyszín: Margit krt. 30.

/ kiállítás változó tényezőkkel /
Árnyék-idő

Az üresen álló kirakatba készült kiállítás és a két estén megelevenedő performansz arra az abszurditására mutat rá, ahogy életünkben szinkronban van az ünnep és a tragédia, az öröm és a fájdalom. Létrejöhet ez időben párhuzamosan, térben csak minimális eltolódással - a kirakat túloldalán a figyelmünkön múlik, hogy mi jut közel hozzánk. Lehet, hogy csak utólagos rácsodálkozással fogjuk fel a párhuzamos síkokat és az életünk egymásnak számtalanszor ellentmondó perceit.

Árvai György koncepciója, festményei, Szűcs Edit élő test-objektjei, mozgásművészek, a Kompánia Színházi Társulat alkotói és Gergye Krisztián közös fúziója.
A nézők kívülről, a sétáló utca oldaláról nyerhetnek betekintést, szabadon mozogva és fókuszálva a párhuzamosan zajló eseménysorba.

A Budapesti Őszi Fesztiválra a Margit-negyed olyan programmal készül, ami egy új dioptriájú szemüveget ad a terek és közterek megéléséhez. Kiállításokon, táncon, együttléteken keresztül mesél történeteket, vagy teremt veled újakat. Az eszköz lehet ecset, seprű vagy egy kint hagyott szék - a kérdés ugyanaz: ki vagy te Margit és mi leszel, ha nagy leszel?

A program ingyenesen látogatható.

A program a Budapesti Őszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand nZrt. közreműködésével valósul meg.