ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Aktuális hírek

2021.11.18.

ALT.BP – Betekintő egy független színházi alkotóbázis hétköznapjaiba – B-ackstage-járat

Az ALT.BP programsorozat keretében egy rendhagyó B-ackstage-járatra invitáljuk az érdeklődőket, melynek célja a független színházi működés és műhelymunka bemutatása a Juranyi Házban működő hét előadó-művészeti szervezet hétköznapi működésének megtekintésével.

Program: november 21. 16.00-18.00

A ,,tárlatvezetést" tartja:
Bánki Gergely
és
Stefanovics Angéla

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Jurányi Ház is színesíti majd Budapest új, alternatív kulturális térképét. Az ALT.BP projekt programsorozatának keretében egy rendhagyó B-ackstage-járatra invitáljuk az érdeklődőket az épület B lépcsőházába, ahol a Jurányi színpadán legtöbbször játszó két színész, Stefanovics Angéla és Bánki Gergely tart „tárlatvezetést”, betekintést nyújtva egy-egy független színházi társulat hétköznapi működésébe.

A kétórás programot két turnusban lehet majd megtekinteni, melyek egyszerre indulnak az épület különböző termei elől: a földszintről és a 3. emeletről. A B-ackstage-járat során a látogatók részt vehetnek a Grotesque Gymnastics újcirkusz-társulat nyílt próbáján, ahol testközelből találkozhatnak az akrobaták munkájával, majd Grecsó Zoltán avatja be őket a kortárstánc rejtelmeibe. Mindezek után a Szkéné Színház ifjúsági és közösségi műhelye, a Rakpart3 várja közös véleményütköztetésre és kreatív együttműködésre a látogatókat. Folytatva az utunkat a Narratíva Kollektíva élőben, Pécsről közvetíti, miként kel életre egy iskola falai között a Narrativárium univerzuma: egy komplex színházi nevelési esemény, majd a Táp Színház  Éffeli Utasáz Faremerigóba előadásának próbáján vehetünk részt.
Végezetül pedig az Átrium egy 15 perces betekintést nyújt a Kovács Máté által rendezett Holtverseny című monodrámába. A termek közötti vándorlást a Bélaműhely „szegénylegényes, zöldrendszámos, ordas csárdás” jamelése teszi emlékezetessé.

A részletes program ITT olvasható...

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ ITT... / MEGTELT

Sok szeretettel várunk!

Budapest alternatív kulturális térképének felrajzolása zajlik.
A Jurányi Inkubátorház rajta van.

Feltérképezés ITT...

A program a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.