V. TITÁNIUM SZÍNHÁZI PROJEKT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

V. TITÁNIUM SZÍNHÁZI PROJEKT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA
MENTOR PROGRAM

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Füge Produkció a TITÁNium Színházi Projekt pályázatát, mely másodszor kerül mentorprogramként kiírásra. „A Mentorprogrammal még célzottabban azokat a fiatalokat akarjuk elérni, akik mögött nem csupán az infrastrukturális és anyagi háttér, hanem a praktikus tudás is hiányzik.” – nyilatkozta Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Füge Produkció elnöke. A pályázatra olyan fiatal színházi alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházi csapatok képviselőinek) jelentkezését várják, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, annak egyes lépéseiről.

A MENTORPROGRAM CÉLJA:
Az öthónapos mentorprogram keretében – mely 2018. február 1-jétől június 30-ig fog tartani – a kiválasztott alkotói koncepciók kidolgozása mellett a mentoráltak megismerkednek többek között a produkcióvezetés, a pályázat- és költségvetésírás, a kommunikáció és marketing feladataival, a színészegyeztetés és a technikai tervelfogadás folyamatával. A hét alkalmas mentorprogram mindegyik modulja egy elméleti és egy gyakorlati részből, azaz kétszer kilencven percből áll, a mentoráltaknak minden alkalomra el kell készíteniük egy előre megadott feladatot.

A mentorprogram moduljai:
– projektmenedzsment és költségvetésírás
– pályázatírás
– produkcióvezetés és asszisztencia
– színészegyeztetés
– szerzői jogok
– technika tervelfogadás
– kommunikáció és marketing

A mentorprogramban három nyertes pályázó vehet részt, akik közül 2018 júniusában a projekttervek kidolgozottsága alapján dől majd el, hogy kik lesznek azok, akik 2019-ben a Füge Produkció pénzügyi és infrastrukturális támogatásával megvalósíthatják a produkciójukat.

A PÁLYÁZÓK KÖRE:
A pályázók köre olyan 35. életévüket még be nem töltött fiatal színházcsinálók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat.

A PÁLYÁZAT LEÍRÁSA:
A pályázat a tervezett produkció leírását és alkotói névsorát, illetve a pályázó szakmai önéletrajzát tartalmazza. A produkciós leírásnak tartalmaznia kell a pályázó motivációját, az alkotó indítékait a tervezett produkcióval, illetve a létrejövő előadás célközönségének a megjelölését.

A PÁLYÁZAT MÓDJA:
Egy pályázó csak egy pályaművet adhat be a felhívásra. Pályázni kizárólag az erre a célra kialakított on-line pályázati felületen lehet a megadott benyújtási határidőn belül. A pályázati adatlap a regisztráció után a FÜGE hivatalos web-oldalán érhető el:
http://www.fugeprodukcio.hu/palyazat

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. január 22. 16.00
A pályázati határidőn túl érkezett pályázatokat nem áll módunkban elbírálni.

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA, EREDMÉNYHIRDETÉSE:
A beérkezett pályázatokat a Füge munkatársai 2018. január 31-ig bírálják el. Az elbírálás két körben zajlik, a pályázatok megszűrése után egy személyes találkozót követve kerül sor a három nyertes pályázó kiválasztására. Eredményhirdetés 2018. február 1-jén, a Füge Produkció honlapján.

Szakmai partnerek: Bethlen Téri Színház, Manna Produkció, MU Színház, Orlai Produkciós Iroda, Szkéné Színház, Trafó Kortárs Művészetek Háza

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás, információ:
Gulyás Dóra / FÜGE, projektvezető
+36-70-4430211
titaniumpalyazat@gmail.com