Színházak Éjszakája a Jurányiban

Egy éjszakás kaland cooltúrára vágyóknak 2017. szeptember 16-án!

Bemutató!
Dekk by Dumaszínház: GARÁZSBANDA
19.00-20.30
A Dumaszínház legújabb színházi bemutatója a Jurányi színháztermében. Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András közreműködésével: Minden legendás rockzenekar egy garázsban kezdte. Mindannyian ugyanazt az álmot látták: a garázskapu kitárul, és ők meg sem állnak a világhírig. Akadnak  persze olyan bandák is, akiknél az a bizonyos garázskapu csak nagyon nehezen akar kinyílni, és még ha ki is nyílik, nem a Wembley stadion jelenik meg mögötte, hanem a helyi művház. Egy legendás zenekar útja a teljes ismeretlenségből a tökéletes feledésbe!

RENDHAGYÓ SÓVIRÁG, avagy közös filmezés és beszélgetés Fahidi Évával
20.30-21.30
A Tünet Együttes egyik legnépszerűbb darabja, a Sóvirág – avagy a létezés eufóriája egy 91 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő, Fahidi Éva és a 60 évvel fiatalabb táncosnő, Cuhorka Emese duettje. Évát 90 éves korában kérte fel Szabó Réka, a Tünet Együttes vezetője, hogy különleges személyiségét, élettörténetét egy duettben vigye színpadra. Éva gondolkodás nélkül igent mondott. Megszületett a Sóvirág című előadás, amely két éve sikerrel fut a Vígszínházban. A történet azonban itt nem ér véget! A próbafolyamatról és Éváról dokumentumfilm készül Szabó Réka, a Tünet Együttes vezetőjének rendezésében, a Campfilm és a 4CUT utómunka-stúdió szakmai támogatásával. A filmből most először, a Színházak éjszakáján adnak ízelítőt az alkotók. A pár perces “kóstoló” után Szabó Réka és Fahidi Éva beavatja a kulisszatitkokba is a megjelenteket.

KARAMAZOV KONCERT
21.30-22.15
A MU Színház és a FÜGE közös produkciója a “karamazov” már öt éve műsoron van. Az előadásban elhangzó dalokat új számokkal kiegészítve ezzel a koncerttel koronázzuk meg az elmúlt öt évet. Szereplők (fellépők): Adorjáni Bálint, Jankovics Péter, Lazók Mátyás, Orosz Ákos

A Színházak Éjszakája honlapja elérhető ITT

JEGYVÁSÁRLÁS

sze_klip