hu 1027 Budapest, Jurányi u. 1. juranyititkarsag@gmail.com juranyijegy@gmail.com +3670/777 2533

PROGRAMOK

Szakácskönyv a túlélésért

(Czingel Szilvia azonos című könyve alapján)

Hogyan múlatja az ember az idejét egy fogolytáborban, miközben éhezik? Milyen étel jellemző leginkább a magyar kommunista évekre? Milyen is az igaz magyar desszert? Lehet-e a szombati kalácsot zsírral készíteni?
Előadásunkban a XX. század magyar történelmét recepteken keresztül mutatjuk be. Hédike/Hédi/Hédi néni konyhája eleinte játékokból, a táborban töltött hónapokban képzeletbeli eszközökből és alapanyagokból, az azt követő években ételjegyekből, majd a Magyar Szocialista Népköztársaság termékeiből, végül ’89 után igazi magyar hozzávalókból állt.

A Centrópa Alapítvány 2013-ban kiadott életinterjúja és receptgyűjteménye a „Szakácskönyv a túlélésért” a tavalyi könyvpiac egyik legizgalmasabb kiadványa volt. Ez a könyv adja az alapját a darabnak, amit további túlélők és rokonaik visszaemlékezéseiből az előadás rendezője és dramaturgja írtak színpadra.

IDŐPONT(OK):
2017. 09. 28. 13:00 - Jegyrendelés

Tantermi Színházi Projekt

Az előadás hossza: 45 perc + 45 perc

Gólem Színház

Játsszák:
Hay Anna
Nagy Mari
Radnay Csilla

Írták:
Németh Virág és Borgula András
Dramaturg: Németh Virág
Díszlet: Borgula András
Jelmez: Gyarmati Dóra
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
Rendezőasszisztens: Kern Dóra

Rendező: Borgula András

Az előadás alatt felszolgált ételek nem kóserek, de sertéshúst még nyomokban sem tartalmaznak.