Baby blues

Titkos Társulat – HK Produkció
Csizmás Kinga

Bence és Manci összeismerkedik egy fogorvosi rendelőben. Pár nappal később Manci teherbe esik. A gyermeket örömmel vállalják, és összeházasodnak, annak ellenére, hogy mindketten tisztában vannak vele, a családalapítás nem kiérlelt közös döntés a részükről. Az ebből fakadó belső kétely és szorongás robban ki Bencéből, amikor a szülés utáni tejfakasztó bulin részeg kalandba bocsátkozik egy ismeretlen lánnyal. Bence másnap reggel kijózanodva, és tele lelkifurdalással megy a kórházba. Manci érzékeli rajta a zavart, de a kisbabával való első közös együttlét olyan nagy csoda, hogy nem robban ki köztük konfliktus.
Ugyanakkor szereplőink mindannyian mélyen megélik, milyen törékeny a boldogság, milyen félelmetes valami a felelősség, és hogy nincsenek felkészülve egy felnőtt életre, komoly kapcsolatra.

Csizmás Kinga csak az előadás első részét írta meg, a történetet nyitva hagyta. A folytatást, a második részt a nézők találják ki, egy hosszabb, elemző beszélgetés során. A nézők által felvázolt történetet azután a színészek rögtönözve előadják. A fiatal nézők pedig a játékon keresztül átélhetik azt a felelősséget, amit sorsunk alakítása jelent.
Az előadás szereplői a KÁVA Kulturális Műhelyhez kötődő színész-drámatanárok, ill. a KÁVA képzési programjában tanuló fiatalok. Kárpáti Péter több színházi nevelési előadást rendezett már a KÁVÁ-nál és a Kerekasztalnál.

IDŐPONT(OK):

HELYSZÍN:  Szkéné terem

Tantermi Színházi Projekt

Az előadás hossza: 45+ 45 perc

Színházi nevelési előadás, tizenhattól huszonöt évesek számára

Színészek:
Kálócz László
Háda Fruzsina
Kardos János
Kárpáti Liza
Szakmai konzultáns: Gyombolai Gábor, Róbert Júlia

Rendezte: Kárpáti Péter