Amerikában a STEREO AKT – a Staféta nyertes Etikett c. előadás is színre került

Boross Martin és társulata jelenleg az új-mexikói Albuquerque városban a q-Staff Theatre felhívásának eleget téve dolgozik új projektjén, amely a baltimore-i Promenade előadás mintájára a Promenade : Albuquerque címet viseli. Az előkészítő workshop 10 napig tart, majd a társulat ősszel 6 hétre újra Amerikába látogat, hogy elkészüljenek a novemberi bemutatóra. Szerencsére az előkészítő workshop idejére esett a Revolutions nemzetközi színházi fesztivál, melyre a színház egy előadást is meghívott, hogy a közönség jobban megismerje a STEREO AKT formanyelvét – így debütált Albuquerque-ben az Etikett Boross Martinnal és Julia Jakubowskával.

Boross Martin az előadás kapcsán kiemelte, hogy „eleinte volt egy kis félelmem a tartalom kapcsán, hisz Amerikában nem annyira általános a görcsös megfelelési kényszer, a mások előtt történő megnyilvánulástól való félelem, és a frusztráció, hogy valamit elrontok, vagy hogy nem vagyok elég okos, szép, szexi, barátságos, tehetséges… Itt egész kicsi kortól azt tanulják az emberek, hogy mindegy milyen vagy, állj ki magadért, és legyél büszke. Ennek ellenére – kicsit más hangsúlyokkal – de jól működött az előadás, hiszen a lehengerlő barátságosság és udvariasság kultúráját sokszor az amerikaiak is önkritikusan erőltetettnek és képmutatónak gondolják, így a társas kapcsolatokra és nyilvánosságra vonatkozó Etikett különleges jelentőséggel bírt a nézők számára”

A Promenade eredeti verzióját pedig a magyar nézők is hamarosan láthatják, májusban négy alkalommal utoljára lesz látható Budapesten.

ETIKETT: 2018. április 20. 19.00, Jurányi