A Pitbull cselekedetei

Titkos Társulat – FÜGE – Trafó
Kárpáti Péter: A Pitbull cselekedetei

A Titkos Társulat legsikeresebb előadása. Az elmúlt hat év alatt számtalanszor ment a Trafó mellett, egy kocsma koncertterében, azonkívül megjárt több hazai és külföldi fesztivált, játszották Párizsban, és nemrégen Berlinben is. Idén a Trafó melletti kocsmát átalakították, ezért a Pitbull csapatának költöznie kellett. A Jurányiban nem csak új helyen, de új lendülettel, új színekkel gazdagodva kel új életre az előadás.

Az ősi legendák dühös prófétája, sok ezer éves kóborlás után, ma reggel Budapestre érkezett. Leszállt a nemzetközi vonatról, kijött a Keletiből, bevetette magát a városba, ahogy pitbull a játszótérre – és ma este találkozik velünk…

PITBULL_A3_nezokep-1

IDŐPONT(OK):
2018. 04. 05. 19:00 - Jegyrendelés

HELYSZÍN:  Szkéné terem

Időtartam: 90 perc

szereplők:
Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Szabó Zola, Stork Natasa, Lőrincz Zsuzsa, Boross Martin

író: Kárpáti Péter
dramaturg: Sebők Bori
látvány: Sebő Rózsa
produkciós vezető: Kulcsár Viktória
munkatárs: Boross Martin
tánc: Vadas Zsófia Tamara

rendezte a szerző és a társulat

Az előadás támogatói: Trafó KMH, FÜGE, Jurányi, EJI, NKA

A limitált nézőszám miatt ajánlatos időben jegyet váltani.

A Titkos Társulat egy szabad színházi műhely. Röviden úgy lehetne megfogalmazni a célkitűzésüket, hogy a játék és a valóság határainak zavarba ejtő elmosása – határsértés. Nagyon intim, közvetlen viszonyt alakítanak ki a nézőkkel. Karnyújtásnyira tőlük, közöttük játszanak. Ez határozza meg a színházuk nyelvét. Ilyen közelségből nem nagyon lehet hazudni. Ha jól sikerül az előadás, a nézők egy része azt gondolja, hogy valóban minden ott és akkor született, hogy az egész improvizáció, pedig egyáltalán nem az.

A Pitbull cselekedetei a mai magyar társadalmi valóságot párkapcsolati, érzelmi és szociális problémákat, válságokat ötvözi egy több ezer éves ősi kisázsiai legendával, amely a Koránban, a zsidó hagyományban, a keresztény krónikákban és magyar népmesékben is szerepel. A történet szerint az ősi legendák dühös prófétája sok ezer éves kóborlás után Budapestre érkezik. Leszáll a nemzetközi vonatról a Keleti pályaudvaron, és az útjába kerülő összes lakásba becsönget szállásért. Egészen a Tűzoltó utcáig, ahol végül egy szükséglakásba befogadják. A próféta (Nagy Zsolt) felborítja az ott lakó férfi és nő (Stefanovics Angéla és Szabó Zola) életét. Provokál, megváltoztatja a valóságot, és a saját prófétai igazságszolgáltatása jegyében megdöbbentő dolgokat cselekszik. Az előadás történetvezetése David Lynch dramaturgiájához hasonlít, amelyben egyik pillanatról a másikra fordulnak a helyzetek viccből véresen komollyá, majd oldódnak fel ismét. Nyelvében a mai pesti köznyelv töredezettsége és a legendák mitologikus, képes beszéde keveredik.

 

INTERJÚ(K):
KRITIKA: Bolyongó / RevizorOnline
KRITIKA: Közöttük, közöttünk / szinhaz.net
KRITIKA: Hogy került a Pitbull az asztalra / KikötőOnline
KRITIKA: A Pitbull cselekedetei / Két Lámpás