A Jurányi a dunaPart – Kortárs Előadóművészeti Platformon

Negyedik alkalommal rendezik meg a dunaPart – Kortárs Előadóművészeti Platformot 2017. november 29. és december 2. között, melynek fő szervezője a Trafó Kortárs Művészetek Háza.

A rendezvény fő célja megismertetni a négy napra Magyarországra látogató szakemberekkel a 2015-ös hasonló rendezvény óta bemutatott magyar előadások legjavát a legkülönbözőbb műfajban (kortárs színház és tánc, cirkusz és egyéb innovatív, performatív műfajok), amelyet egy hattagú szakmai kuratórium válogatott.

A négynapos eseményen neves programszervezőkből, fesztiváligazgatókból, menedzserekből és kritikusokból álló nemzetközi szakértő gárda 30 produkció közül is válogathat, így lenyomatot kap a mai független előadóművészeti szcénáról. Délelőttönként szakmai progamokon, beszélgetéseken, találkozókon, helyszínlátogatásokon vehetnek részt, amikor új és akár hosszú távú kapcsolatokat építhetnek ki a fellépő művészekkel, a hazai szervezőkkel, a befogadó színházak képviselőivel, továbbá folytatódhat a korábbi években megkezdett párbeszéd.

A Trafó az eseményt számos másik budapesti helyszínnel és szervezettel együttműködésben valósítja meg, többek között a Jurányi Produkciós és Inkubátorházzal. A művészeti programba beválasztottak két FÜGE Produkciós előadást, a Napraforgót Pass Andrea rendezésében, valamint Gogol Egy őrült naplója című darabját, melyet Bodó Viktor állított színpadra.

Az idei programban látható a Stereo Akt Cím nélkül produkciója, valamint a színházunkban vendégszerepel GroundFloor Group (RO) Parental Ctrl előadása.

A művészeti program válogatói: Bálint Orsolya, Fuchs Lívia, Herczog Noémi, Jászay Tamás, Százados László és Varga Anikó kritikusok.

A dunaParton bemutatandó előadások nem csak az idelátogató külföldi szakembereknek szólnak. Az angol felirat és a szinkrontolmácsolás a Magyarországon élő külföldieknek is elérhetővé és érthetővé teszi az előadásokat, a négynapos intenzív programsorozat pedig kiváló alkalmat kínál a budapestieknek és a fővároson kívül élőknek is, hogy pótolják azokat az előadásokat, amelyekről eddig lemaradtak.

Stereo Akt: Cím nélkül
2017. november 30. 12.00

cim_nelkul

GroundFloor Group (RO): Parental Ctrl
2017. november 30. 12.00

Parental CTRL-0151_2 @Váczi Roland

Gogol: Egy őrült naplója
2017. december 1. 20.00
Az előadás angol felirattal látható.

orult

Pass Andrea: Napraforgó
2017. december 2. 18.30
Az előadás angol felirattal látható.

Napraforgo Juranyi JGy 040_

További információ a dunaPart honlapján »»